Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A mezőcsáti Ju Jitsu dojo jelen formájában 1996 óta működik.

Klub történet

 

A történet messziről indul. Úgy 27 évvel ezelőtt......egy messzi-messzi megyében egy kis községre, Mezőcsátra rátört a karate nevezetű "fertőző betegség", ami az ifjú Mészáros Istvánt is megtámadta:)

A 14 éves fiút előbb súlyos hasizomláz gyötörte, majd rejtélyes foltok alakultak ki testén, a javasasszony szerint ezt csak a misztikus Mai-geri okozhatta.:))

De István nem adta fel, hiába volt közel a posta, a leesett harcot felvette /vagy felvette a harcot? Oly rég történt...(a dalnok megjegyzése)/ Volt akkoriban egy hatásos gyógymód az ilyen bántalmakra, úgy hívták:EDZÉS!

Istvánunk legyőzte a lázat és a foltok eltűntek testéről, de hosszú évek múltán a feketeség újra támadt, de most a testéről az övére helyezte át uralmát. Köznyelven szólva fekete öves lett, ez időtáj a kalendáriumok az 1998 évben jártak.

Hohó, egy kicsit előre szaladtak a dolgok. Na akkor most vissza a jövőbe……..

1996-ban az addig Szilágyi Ferenc mester vezette csapat magára maradt. Választani kellett, hogy megszűnik a klub vagy egy új formában, másik vezetővel /nem félvezető/ megy tovább a budo útján. Mivel a demokrácia éppen ott sertepetélt, hát választottak. Továbbindultak az akkor „még csak” barna öves Mészáros István vezetésével. Különböző szervezeteket és mestereket megismerve törtetett a kiscsapat a budo nem mindig kikövezett útján. Bizony sokszor fenyegette őket a féltékenység /szakmai, nehogymá’ rosszra gondoljunk. A dalnok megjegyzése/ irigység, és a csalódás is betoppant néha. De mindig felül emelkedtek a nehézségeken és megfogyva bár, de törve nem…..szóval talpon marad a klub.

Számtalan históriát lehetne itt lejegyezni, hol és mikor mérettetett meg a klub, de a papír drága és nagyon hosszú kellene belőle, hogy minden maradéktalanul elférjen rajta. De azért néhány fontosabb állomást megemlítek:

 

Budapest Sportsziget bemutatók

Miskolc Karate Világkupa bemutató

Nagyvárad /Románia/ karate VB bemutató

Kecskemét Budógála

 

Az említett helyeken a csapat hű társa a Siker volt)

Persze nem csak /be/ mutogatásról szól a harcművészet….

 

Németország VB

Olaszország EB

Magyar bajnokság

Európa kupa

 

Bizony, ezeken a helyeken aranyozottan mentek a dolgok többnyire, persze az ezüst is szépen fénylett, ha úgy hozta /vagy küldte/ a sors:)

 

Amíg telt az idő /hogy mikor lesz tele a fene se tudja. A dalnok megjegyzése/ a klub tagjai is lépkedtek felfelé a fokozatok lépcsőjén. Mára már öt mester fokozatú harcos alkotja a klub első sorát. De ígéretesek a tanuló fokozatban járó tagok is.

 

Mai szóhasználattal élve ennyi a KLUB MP3-as története./tömörített:)/

 

DE megyünk tovább!!!!!

 

                                            dalnok

 

 

 2007.08.20.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Manufacturer & Exporter for Mixed Martialarts & Boxing Equipments

(Mr Qasier, 2011.05.04 11:44)

Dear Sir/Madam,

We M/s QY Sports present a briefly introduction about ourselves that we are leading & branded manufacturer and exporter of gloves, textile and leather garments, boxing equipments and also mixed martial arts equipments. Already we are working in European countries with our close business friends and providing them quality products, i.e.,our overseas business friends are fully satisfied with our above mentioned quality products with competitive price. our moto is customer’s satisfaction which is achieved through our expertise & hard work and for which we are striving for more excellence.

It’s our keen desire to extend our products in your country through your company so we urge you that please check our website www.qy-sports.com and let us know for sampling. We are ready to provide you any article according your requirement for sampling.

Hope you will also try with our working units to test the truth, quality and competitive price. We shall appreciate your favorable early reply.

Thanks & Regards,

Export Dept:.

Mr Jhon

P.O.Box 495 ,Zafarwal Road Bun Nizam Pura Sialkot Pakistan,

QY Sports

Ph: + 92-52-6942839
Fax: + 92-52-4602385
Cell: +92-3446317869
E-mail: info@qy-sports.com
E-Mail: qysports12@hotmail.com
Website: www.qy-sports.com